Pri dopravnej nehode sa zranilo 7 osôb,cesta z Levoče do Popradu uzavretá

22.02.2010 Levoča

Levoča 21. februára (TASR) – K ťažkej dopravnej nehode došlo dnes približne o 19.30 h na ceste č. 18, asi 6 kilometrov za Levočou v smere na Poprad. Na mieste zasahujú levočskí hasiči a ďalšie zložky záchranného systému.
Ako pre TASR potvrdil operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Levoči Peter Cmorej, na mieste sa zrazili dve osobné motorové vozidlá.
\"Je tam sedem zranených, z toho sú dve deti. Dve osoby boli zakliesnené vo vozidlách a museli sme ich vystrihovať, \" dodal Cmorej. Podľa jeho ďalších informácií minimálne tri osoby sú zranené ťažko. Obete na životoch zatiaľ potvrdené neboli.
V súčasnosti zranených nakladajú do sanitiek a odvážajú do okolitých nemocníc, \" povedal Cmorej.
Cesta je úplne uzavretá. Obchádzka je vedená cez Spišský Štvrtok a Spišskú Novú Ves do Levoče v oboch smeroch, premávku riadi polícia.

Siedmi zranení po čelnej zrážke dvoch áut:
Pár kilometrov za Levočou došlo včera večer k čelnej zrážke dvoch osobných áut.
K nehode došlo v čase o 19:20 na ceste medzi odbočkou na Dlhé Stráže a križovatkou s cestou na obec Kurimany, okr. Levoča. V smere od Levoče do Popradu viedol osobné auto Seat Cordoba 34 ročný muž zo Zlatoviec, okr. Trenčín. Pri prejazde miernej ľavotočivej zákruty na zľadovatenej časti vozovky pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy, následkom čoho prešiel do protismeru. Tu sa čelne zrazil s oproti idúcim osobným autom Opel Vectra, ktoré viedol 46 ročný muž z obce Jakubany, okr. Stará Ľubovňa. Pri nehode sa v Seate ľahko zranili vodič a 5 ročný chlapec, ťažké zranenia utrpela 30 ročná žena a 4 ročné dievčatko. V druhom aute sa ťažko zranili vodič ako aj jeho dve spolujazdkyne (17r. a 46r. ). U oboch vodičov bol k zisteniu alkoholu odobratá krv. Hmotná škoda je vyčíslená na 7 000. - €.
Nehodu vyšetruje popradský policajný vyšetrovateľ.

Doplnené:

V čase o 22.40 hod. cesta sprejazdnená v oboch smeroch.
 

Vyberte región